Dezynsekcja, Dezynfekcja, Deratyzacja...

Opublikowane przez Carsekt Dnia: 28 Listopad 2016

Dezynsekcja - Zwalczanie szkodliwych owadów latających i biegających oraz tępienie szkodników magazynowych. Dezynsekcja szkodników w przemyśle spożywczym jest obowiązkowa ( rozporzadzenie Ministra Zdrowia).

Dezynfekcja - (po polsku dosłownie oznacza odkażanie) – postępowanie mające na celu niszczenie drobnoustrojów i ich przetrwalników[1]. Dezynfekcja niszczy formy wegetatywne mikroorganizmów, ale nie zawsze usuwa formy przetrwalnikowe[1]. Zdezynfekowany materiał nie musi być jałowy. Dezynfekcja, w przeciwieństwie do antyseptyki dotyczy przedmiotów i powierzchni użytkowych. [źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dezynfekcja]

Deratyzacja, odszczurzanie – zwalczanie za pomocą środków chemicznych, fizycznych lub biologicznych wszelkich szkodliwych gryzoni, najczęściej szczurów i myszy. Przeważnie zatrutym pokarmem lub za pomocą pułapek, rzadziej innymi metodami. [źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Deratyzacja]

Dezynsekcja, Dezynfekcja, Deratyzacja... | Blog Grupy Carsekt

Błąd

Wystąpił niespodziewany błąd. Proszę spróbować później.